close

SŠŽ uspěla na festivalu Kam na školu, kam do učení, kam za vzděláním 2019

Dne 5. listopadu se opět otevřely brány tachovského sálu MŽE, aby uvedly již 17. ročník oblíbeného a velmi navštěvovaného festivalu středního vzdělávání Kam na školu, kam do učení, kam za vzděláním?

Ten je určen především žákům 7. – 9. tříd základních škol, výchovným a vzdělávacím poradcům, učitelům a rodičům stejně jako zástupcům firem a veřejného života. A jejich účast byla i letos nadprůměrná a překonala očekávání pořadatelů. I úroveň a počet prezentujících se vystavovatelů se každoročně zvyšuje. To lze směle říci i o SŠŽ Planá, která letos představila všechny své učební obory,

zvláštní pozornosti se dostalo ale těm nejatraktivnějším, kterými jsou obory Spojový mechanik pro IT, skladový operátor, ošetřovatel a cukrář.

„Tyto nové a současné obory poutají pozornost rodičů a učitelů a právem jsou považovány v naší škole za stěžejní, i když nabízíme učební obory tradičnějšího rázu, jako jsou malíř pokojů, zedník nebo kuchařské práce, které najdou uplatnění v každém regionu. Ty nové obory jsou však specificky šité na míru Tachovsku, tedy oblasti, která těmto specializacím nabízí vysoké výdělky a stabilní, trvalé zaměstnání s možností postupu. Velké průmyslové areály jsou zárukou těchto výhod" , sdělila nám Mgr. Dana Buchartová, zástupkyně ředitele SŠŽ.

Svoji účast okořenila Střední škola živnostenská ukázkami zdobení perníčků a podiovým vystoupením tříd J1S, J2S a C1O.